Hakkında

Anasayfa /

Hakkında

Psikiyatr Dr. Orhan KARACA

1977 Tokat doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tokat’ta tamamladım.
1995 yılında girdiğim Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldum.
Mezuniyet sonrası 2 yılı aşkın bir süre Tokat’ta pratisyen hekim olarak çalıştım.
Askerlik vazifemi İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde (GATA HEH) yaptım.
2004 yılı sonunda girdiğim Tıpta Uzmanlık Sınavı ile Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde Psikiyatri ihtisası yapmaya başladım.
2010 yılında psikiyatri uzmanı oldum. 2010-2012 yılları arasında Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetimi tamamladım.
2012 yılı Nisan ayından beri Emsey Hospital’de çalışmaktayım.
Evliyim, iki çocuğum var.
Türkiye Psikiyatri Derneği ve İstanbul Tabip Odası üyesiyim.
Şema Terapi, Aile Terapisi, Çift Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ile ilgileniyorum.
Uzmanlık Tezi: Bipolar Bozuklukta İçgörü

0 +
Yılların Deneyimi
0 +
Mutlu Hasta
0 +
Doktor ve Personel
0 +
Klinik Çalışması

Psikiyatrik Tedavi Süreci

Psikiyatri bölümünde ayaktan muayene için polikliniğe başvuran kişilerle diğer bölümler tarafından sevk edilen kişilerin muayene, tetkik ve tedavisi yapılmaktadır.

Kişiler genetik geçişli ya da çevresel etkenlere bağlı ortaya çıkan psikiyatrik hastalıklara ek olarak günlük hayatın birçok alanında karşılaşılan sorunları aşmak için de bölümümüze başvurmaktadır. Panik Bozukluğu, Fobik Bozukluklar, Sosyal Fobi, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı Hastalığı), Duygudurum Bozuklukları, Şizofreni, Yeme Bozuklukları, Cinsel İşlev Bozuklukları, Alkol-Madde-Sigara Bağımlılığı, İnternet Bağımlılığı, Kumar Bağımlılığı, Evlilik ve İletişim Sorunları, Sınav Kaygısı, Öfke Kontrol Sorunları, Güven Sorunları, Özgüven Sorunları, Öz Denetim-Disiplin Sorunları, Uyku Bozuklukları, Aşırı Duyarlılık ve Kendini İfade Edememe, Mükemmeliyetçilik, Karamsarlık, Aşırı Strese Bağlı Nöbet Geçirme ve Diğer Somatoform Bozukluklar psikiyatri bölümünün ilgilendiği başlıca konulardır.

Teşhisten sonra tedavi yöntemi belirlenir. Tedavi yöntemleri Psikoterapi (Konuşarak Yapılan Tedavi) ve İlaç Tedavisidir. Uygun olan yöntem seçildikten sonra tedavi süreci planlanır ve tedaviye başlanır. Düzenli aralıklarla tedavi süreci değerlendirilir.

Psikiyatrik tedavilerin bir süreç içinde yapıldığı ve iyi yönde değişimin tedavi süreci için emek vermekle mümkün olduğu unutulmamalıdır.